söndag, oktober 04, 2009

Organdonationsdagen


I dag är det den Europeiska organdonationsdagen och den 17 okt har Norge sin dag att uppmärksamma denna dag.
Det finns massor med synpunkter ang organdonation och det är bra, vi ska diskutera detta. Vi måste våga prata om det som kan ske men ingen önskar; döden är aldrig lätt att prata om och något som vi alla vill skjuta framför oss, ett tungt ämne men oj så mycket lättare alla får om vi vågar prata om hur Vi Vill Ha Det. Varje människa har rätt att bestämma över sin kropp, både ett ja och nej ska respekteras, huvudsaken vi tar ställning över vår egen kropp.

Jag som är hjärttransplanterad kommer vara evigt tacksam för att min donator och dennes familj tog ställning - de tog ställning; Ja till att donera. Det de gjorde var att i sin egen tragedi och sorg ge en annan familj glädje och ett liv tillbaka (det är stort). Visst är det tungt för mig ibland att tänka på att någons olycka blev min lycka men jag är så tacksam för det de gav mig och min familj! I stället för att två familjer skulle sörja så gav de livet tillbaka till en.
Tack igen min underbara Donor och dennes familj!

1 kommentar:

Anonym sa...

Anmälde mig själv till donator direkt när du fått ditt hjärta..så jag är både donator o blodgivare idag. Hoppas man kan hjälpa andra el kanske man själv behöver nån dag. Man räddar liv, eller kanske även blir räddad med sitt eget.
Fler borde bli donator och blodgivare (de som kan)