tisdag, oktober 06, 2009

Snart dags för ett slut..


Då jag började skriva denna blogg var det för att jag själv skulle kunna bearbeta mina känslor att bli allvarligt sjuk. Det har styrkt mig och hjälpt mig att orka kämpa och klara av det svåra och jobbiga. Har också velat betona anhörigas slit i detta - en hel familj blir lidande, sjuk då något sådant sker. Samtidigt har också vänner och släkt kunna läsa om hur jag har det. Ibland är det lättare att skriva än att tala om känslor och välbefinnande. Det jag saknade då jag blev allvarligt sjuk i min sjukdom och transplantationen som väntade, det fanns inte mycket att läsa än vetenskapliga artiklar. De har varit jättebra men saknaden av att läsa om någon som går igenom eller ska gå igenom något liknade har jag nästan inte funnit.
Under denna tid har jag fått många mail från hela Norge, Sverige, Danmark, Finland och USA - människor som går igenom liknande situationer, de har fått mig att fortsätta att skriva min historia. För detta är min historia med mina biverkningar, mina känslor och mycket mycket annat.
Någon gång så måste också detta ta slut och jag tror att jag börjar närma mig slutet på denna blogg eller vad tycker ni?
Jaha, vad ska jag göra då, jag vet inte, men har alltid nya saker pågång.
Jag kommer i alla fall fortsätta skriva på min träningsblogg (startade den för ett tag sen) men den är låst - alltså ingen öppen blogg.
Detta har varit en otrolig resa för mig och många andra, en resa som jag inte kan få ogjord och som har lärt mig mycket här i livet. Ett liv här i Norge som jag värderar otroligt högt och starkt och kommer fortsätta med samma styrka och livsglädje, envishet och ödmjukhet.

Mitt stora projekt nu är att träna och ha en träningsökt och intervallträning(spinning 4 ggr/vecka, styrka 3 gånger/vecka, intervall x 1 detta till och börja med . Detta är inte forskat på men har funnit en massa vetenskapliga artiklar om högintessiv träning. Så jag och min PT (personliga tränare) har lagt upp ett program tillsammans med Fering. Det ska gå att komma tillbaka till aktivfysisk form trots all medicin och Oxygenmängd (som jag har). Det är jag som kommer vara min egen försöksperson och skriva ner och analysera allt tillsammans med några personer. Denna blogg är låst just nu men om framtiden vill så kanske jag öppnar den också som hjälp för andra aktiva att kunna komma iform.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Bibbi
Jsg förstår mycket väl att du vill lägga ner din blogg, tack för att du delat med dig under den här tiden!
men.....
Jag önskar ändå att du uppdaterade bloggen nån gång nu och då i alla fall så vi som följt dig lite mer på avstånd får veta hur du mår. Det kan inte hjälpas. man blir berörd av människor man läser om i deras kamp till ett friskt liv.
Eller
låt de som vill få skicka sin mailadress och lägg i en grupp och skicka mail nån gång nu och då, det skulle jag verkligen uppskatta!

HarrietN alias violen

Åshild sa...

Jeg har hatt glede av å lese bloggen din fordi jeg har fått vite noe mer om hvordan livet kan være etter en transplantasjon. Jeg håper du skriver litt av og til videre. Jeg er takknemlig for alt du har delt. Åshild