torsdag, november 27, 2008

En dag kvar!

Oj vad skönt det ska bli. Känner mig starkare nu igen och vet att jag klarar detta, ibland må jag bara få gå ner för att sen komma starkare tillbaka och det varar inte så länge, nu är jag inte psykolog men tror att det är nyttigt att få dessa känslor och bearbeta dem också.
Känslan som jag fått då jag kommit hem är heller inte så konstigt (att jag fick ångest och bara förstog att jag inte var långt från att dö) det var ju mest hemma jag var (kände mig friskare hemma än jag egentligen var, mobiliserade eller förnekade hur sjuk jag var). Idag kan jag förstå människor som är så sjuka och ligger på sjukhus och sen blir friska och efteråt bara avskyr att vara på sjukhus eller rädsla att åka till sjukhus - lite samma känsla fick jag då jag var hemma. Frågan är då hur jag ska få bort denna känla för hem ska jag ju - jo jag ska möblera om *ler* (få se hur mycket det går), måste försöka göra lite förädringar så att denna ångest tillslut försvinner. För i detta hus som jag bara älskar ska vi bo resten av vårt liv och det blir långt nu. *ler*. Jag ska börja lite i taget i vardagsrummet/stua med möbler och gardiner mm. Sen tar jag ett rum i taget.. Ops - måste också få Andri med på först också men jag tror han förstår hur jag känner och hjälper till..*ler*.
Sen behöver vi inte ha så bråttom med det då allt julpynt ska upp, och det är mycket som vi har samt att jag även köpt lite nytt *ler*, åh vad jag längtar att få pynta till julen. Vi ska även sätta upp en massa belysning utanpå och runt huset men det får vara Andis expertområde, jag talar bara om vad och hur jag önskar och han brukar tycka detsamma (eller för husfriden så gör han bara som jag ber om men han blir alltid nöjd efteråt *ler*).

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så spennende at du skal hjem allerede! Ikke rart om du får angstfølelse innimellom, det er jo enorme endringer i livet på svært kort tid og psyken kan trenge litt lenger enn kroppen på å stille seg om. Håper du finner en måte å takle angsten på. Jeg ønsker deg masse lykke til! Åshild

Bibbis historia sa...

Takk Åshild. Ja, jag har funnit mitt sätt att hantera ångesten och det är via musik, lyssnar mycket på musik som ger mig en mening och styrka så nu känns det bättre igen.
Förresten träffade jag en dame i matsalen här som var lungtransplanterad för 3 år sedan och hon mår bra och bara njuter av livet...Tänkte på dig då jag snackade med henne.... Klem

Anonym sa...

Vi har ju börjat planera att göra iordning vårt sovrum redan nu. Tänkte att det skulle vara fint att komma hem till ett vackert sovrum. Min man får ju ta hande om det mesta, jag har tänkt ut hur det ska se ut.
Kram och trevlig helg
Maggan