lördag, november 01, 2008

Lördag!

Idag har jag chockat ännu en väninna till mig *ler* - hon kom på besök och jag tog med henne på en spastertur, upp och ner i trapporna och i korridorerna, sen säger hon- "vad fort du går". Jag tänkte inte ens på det men hon är också van att se mig ta 5 steg och sen pusta ut..Underbart med besök och nu har även magmuskeln fått lite träningsvärk av allt skratt. Jag som avskyr allt vad kameror heter men kommer inte undan nu (undra om folk skulle ta kort om man låg i sängen och såg yklig ut, nix tror jag inte - ska kanske göra det nästa gång *hehe*)

Visst går allt som förväntat och över förväntan och jag är bara så lycklig men samtidigt så känns detta i kroppen att man gått igenom en stor operation, bröstbenet smärtar (mina ståltrådar skaver lite mot varandra också), får ibland huvudvärk p g a högt blodtryck, matlusten har inte kommit tillbaka, saker smakar inte som de brukar smaka, ibland bara gråter jag en skvätt.... men allt detta är helt normalt men i det stora hela så är det så små saker i jämfört med vad jag har fått i Gåva så de blir inte så viktiga att skriva om. Alla bearbetar vi saker olika och för någon är det tyngre och för någon så pågår bearbetningen hela tiden, för mig så ser jag inte dessa som ett hinder i mitt nya liv men visst har jag också dagar då det gör ont och man är trött - men det tar inte överhand.. Ville skriva lite om detta då det låter som allt är solsken (i och för sig är det solsken, ibland med lite moln framför) men allt är nytt och ska övervinnas...

Några som jag har glömt bort i allt detta är mina vänner och bekanta - jag fick ett inlägg att även de är tacksamma att De har fått Bibbi tillbaka. Sorry - har inte tänkt att det var så viktigt men man lär sig hela tiden *ler*... Ser glädjen och lyckan i deras ögon och kroppspråk också..

5 kommentarer:

Maggan sa...

Härligt att läsa om allt du går igenom, klart att det måste vara en del rätt jobbiga stunder både fysiskt och psykiskt.
Jag tror att det är viktigt att du skriver om prövningarna och inte bara svevar ut i lyckan över ett nytt hjärta, jag tänker att andra kan få för sig att det är en barnlek att bli transplanterad.
Så skönt att du inte har någon avstötning. Du hur går det med alla tabletter? Har du märkt någon biverkan ännu?
Fick även du börja äta dem redan före själva transplantationen? Det ska jag få göra...
Lördagskram till dig

Bibbis historia sa...

mags;det är många tabletter och min smaksans har försvunnit lite, det går visst øver med tiden, eller blir bättre då de sänker vissa mediciner men det är viktigt att äta då det är starka mediciner och magen ska tåla en del så fast matlusten inte riktig finns så äter jag fiberrikt.. Den dagen de ringde tog jag mina första immunsänkande tabletter, som ôverenskommet.
Lørdagskram till dig också.

Marina sa...

Hejsan!
Vad kul att läsa att du mår så bra nu. Jag är så glad för din skull.

Tack för att du var inne och gissade på vilket bilmärke min gubbe har. Det är en Lada 112. Det är inte så lätt för det är ett udda bilmärke. Hoppas att du får en härlig söndag.
Många hjärtekramar från Marina

Anonym sa...

Tror du gjør en viktig jobb med tanke på alt som skal bearbeides, at du skriver blogg. Man setter seg ned og reflekterer, og noen ganger er det lettere og skrive om gode og mindre gode ting enn og prate....ikke at jeg ikke er så redd for at du ikke får pratet, gleder meg til og prate med deg uten atdu må trekke pusten hele tiden.....og jeg måtte gå ut av rommet ditt da jeg følte jeg slet deg ut:)

Anonym sa...

Litt sent innlegg her, men JA - det var deilig å le sammen med deg idag, og JA - jeg stråler av å se deg stråle! Er så glad i deg, vettu:o) Kan skrive her at Bibbi var en av de få som tok vare på meg da jeg hadde en depresjon i fjor vår og sommer, så hun er en engel det er verdt å ta vare på:o)